Известие

Collapse
No announcement yet.

RPG клапан

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• RPG клапан

Здравейте коеги.Имам въпрос относно RPG клапана.За какво служи и ако не се ползва какви са плюсовете и минусите от това.Имали някакви негативни последици за турбината.
    Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
    166 2.4 JTD '02
    164 2.5 TD '98 ex
    Човешко е да се греши, но за да се объркат съвсем нещата е необходим компютър.

Първоначално публикувано от MILEN 76 Покажи съобщение
    Здравейте коеги.Имам въпрос относно RPG клапана.За какво служи и ако не се ползва какви са плюсовете и минусите от това.Имали някакви негативни последици за турбината.
    Изпуска картерните газове , поне така мисля .
    Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
    АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
    АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
    eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0

Comment

не е точно така.намира се на смукателния колектор и от там е свързан с една метална траба за изпусцателния.доколкото знам когато отвори разтоварва нагнетения въздух от турбуто.ама и аз не сам сигурен.
      166 2.4 JTD '02
      164 2.5 TD '98 ex

Comment

Да нямаш предвид EGR някакъв?
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

този клапан е сложен като върнеш газта а колата е още в обороти да не нагнетява в смукателния колектор излишно налягане

Comment

Това не ви е бензинова кола, не се бъркайте.

Най-добре сложи снимка, да видим за какво става дума.
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
              Да нямаш предвид EGR някакъв?
              Точно за тоя клапан става въпрос , ама как работи ...
              Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
              АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
              АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
              eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0

Comment

Ако за него говорим - единствено и само екология гонят. При определени условия връща част от изгорелите газове в двигателя. Не знам какво го управлява при 164 обаче - компютъра или е на температура само.
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Нит от компутъра нит от температурата.Уж за по екологи4ен мотор е сложен ама кои му пука.Затапва6 го с една метална планка и 6 усети6 разликата във варвежа.
                  164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

точно туй и направих.изолирах го.ама да не вземе да скапе турбината?той иначе работи ама забелязах че душеше мотора и повече димеше а ся са оправи.
                    166 2.4 JTD '02
                    164 2.5 TD '98 ex

Comment

Газ на моя отговорност.От си4ко друго може да се скапе турбината ама не и от това.
                      164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

Познайте какво се случи преди броени минути.Колегата ми има същата с тая разлика че турбото бе за смяна и ние туко що го сменихме и естествено след това имаше задължителния тест драйв.НО УВИ след кратка отсечка изведнъж колата се форсира без видима причина колкото мой и естествено се окоти демек грамна некоя глава и това като се има предвит че само преди седмица и ремонтирахме главите Най вероятно клапана който разтоварва турбото не е сработил.И сега....
                        166 2.4 JTD '02
                        164 2.5 TD '98 ex

Comment

Ако 'новото' турбо е бълвало масло, нищо чудно
                          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Ни6то об6то няма с турбото това да се изфорсира мотора до дупка.Търсете при4ината в помпата.

Comment

Искаш ли да спорим?
                              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                              X