If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте коеги.Имам въпрос относно RPG клапана.За какво служи и ако не се ползва какви са плюсовете и минусите от това.Имали някакви негативни последици за турбината.
Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
166 2.4 JTD '02
164 2.5 TD '98 ex
Човешко е да се греши, но за да се объркат съвсем нещата е необходим компютър.
Здравейте коеги.Имам въпрос относно RPG клапана.За какво служи и ако не се ползва какви са плюсовете и минусите от това.Имали някакви негативни последици за турбината.
Изпуска картерните газове , поне така мисля .
Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0
не е точно така.намира се на смукателния колектор и от там е свързан с една метална траба за изпусцателния.доколкото знам когато отвори разтоварва нагнетения въздух от турбуто.ама и аз не сам сигурен.
166 2.4 JTD '02
164 2.5 TD '98 ex
Точно за тоя клапан става въпрос , ама как работи ...
Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0
Ако за него говорим - единствено и само екология гонят. При определени условия връща част от изгорелите газове в двигателя. Не знам какво го управлява при 164 обаче - компютъра или е на температура само.
Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts; Lancia Kappa JTD '98 -
Нит от компутъра нит от температурата.Уж за по екологи4ен мотор е сложен ама кои му пука.Затапва6 го с една метална планка и 6 усети6 разликата във варвежа.
Познайте какво се случи преди броени минути.Колегата ми има същата с тая разлика че турбото бе за смяна и ние туко що го сменихме и естествено след това имаше задължителния тест драйв.НО УВИ след кратка отсечка изведнъж колата се форсира без видима причина колкото мой и естествено се окоти демек грамна некоя глава и това като се има предвит че само преди седмица и ремонтирахме главите Най вероятно клапана който разтоварва турбото не е сработил.И сега....
166 2.4 JTD '02
164 2.5 TD '98 ex
Comment